UPDATE ora 15:00 - 26 de persoane si-au pierdut viata si alte 250 au fost salvate dupa ce un feribot indonezian s-a scufundat, duminica dimineata, in largul insulei Sumatra, din cauza conditiilor meteo dificile, anunta AFP, citand autoritatile maritime locale.

Feribotul Dumai Express s-a scufundat in jurul orei locale 10.00 (3:00 GMT), la intrarea in stramtoarea Malacca, intre Singapore si provincia indoneziana Riau de pe insula Sumatra.

"Nava s-a scufundat cel mai probabil din cauza valurilor mari si a ploii torentiale", a declarat Boy Herlambang, reprezentant al politiei locale.

"Potrivit ultimelor informatii pe care le avem, 250 de persoane au fost salvate, inclusiv capitanul feribotului si 12 membri ai echipajului. In schimb, 26 de oameni au murit. Nu stim cati sunt inca disparuti", a anuntat un oficial din cadrul Fortelor Navale.

Capacitatea vasului era de maximum 273 de pasageri, plus membrii echipajului, dar feribotul era probabil supraaglomerat.

Politia locala anuntase, initial, ca la bordul navei se aflau 213 pasageri si 13 membri ai echipajului, dintre care 21 de persoane au murit.