Autoritatile olandeze din domeniul anti-terorist vor face o reevaluare a procedurilor de securitate dupa ce doi ziaristi au intrat nestingheriti in palatul regal din Haga, avand asupra lor o bomba falsa, informeaza AFP.

"Acest incident ne-a facut sa verificam foarte atent procedurile si metodele de lucru" in ceea ce priveste securitatea la cele cinci palate regale, a declarat Judith Sluiter, purtatoare de cuvant pentru agentia nationala de antiterorism NCTB.

Agentia, care este responsabila cu securitatea cladirilor ce apartin familiei regale, va examina "verificarile la punctele de intrare, metodele de lucru si executarea procedurilor in toate palatele", a afirmat Sluiter.

AFP precizeaza ca postul privat de televiziune SBS a difuzat, duminica, imagini cu doi ziaristi care intra in palatul reginei Beatrix pretinzand ca sunt zileri. Cei doi jurnalisti le arata pasapoartele agentilor de paza.

SBS a precizat ca jurnalistii au sunat inainte pe cei din serviciul de paza al reginei, afirmand ca vor ajunge la palat pentru a efectua unele lucrari. In momentul in care ziaristii au ajuns la palat, politistii nu le-au verificat masina, unde se afla o bomba falsa.

Dupa ce au intrat in palat, cei doi s-au dus la grajdurile regale, unde au fost observati de un agent de paza care i-a intrebat ce cauta acolo.

"Regretam sincer incidentul prezentat de catre canalul de televiziune. In mod clar au existat unele probleme. Ne vom modifica procedurile acolo unde este necesar", a declarat Sluiter.