Insurgentii au lansat un atac cu rachete impotriva unei piete aglomerate din Valea Tagab, unde comandantul fortelor franceze din Afganistan avea o intalnire cu liderii tribali, transmite AP. Armata franceza a anuntat ca in urma atacului au fost ucisi trei copii.

Alte 20 de persoane au fost ranite dupa ce insurgentii islamisti au lansat doua rachete ce au lovit o piata unde generalul de brigada Marcel Druart discuta cu lideri din Valea Tagab in legatura cu o ofensiva majora desfasurata in zona de armata franceza. Doua rachete Chicom de provenienta chineza au cazut la cativa metri de locul intalnirii. Generalul nu a fost ranit.

Druart este comandantul Fortei La Fayette din Afganistan. Franta are peste 3.000 de soldati in Afganistan, stationati la nord de Kabul, in zonele Kapisa si Surobi.

Niciun soldat din fortele NATO nu a fost ranit in urma atacului, iar elicoptere franceze si americane au evacuat rapid ranitii din zona.

Duminica, 700 de soldati francezi si 100 de militari afgani au lansat o ofensiva importanta in regiunea Tagab, de unde insurgentii organizeaza atacuri rapide, dupa care dispar in satele din zona.

Ofensiva urmareste sa asigure securitatea zonei, inainte de construirea unui drum, finantat de UE, prin care se vor transporta provizii din Pakistan.