Prim-ministrul rus, Vladimir Putin, a participat, vineri, la un concurs de hip-hop organizat de postul rusesc de muzica Muz TV. Putin, care a prezentat castigatorii concursului "Lupta pentru Respect", a tinut si un discurs despre rap, break-dance si graffiti, scrie Reuters.

"Desi rapul este cam dur, acest gen de muzica are un mesaj social. Graffitiul a devenit o arta foarte eleganta. Iar break-dance-ul este ceva special, intrucat promoveaza un stil de viata sanatos. Este greu de imaginat ca break-dance-ul poate fi combinat cu alcool si droguri. Un astfel de spectacol, care contine elemente acrobatice, merita respect", a declarat Putin. Rapperii din public l-au aplaudat frenetic si au strigat "Respect, Vladimir Vladimirovich".

Zhigan, rapperul care a castigat concursul, a spus ca "ar fi cool sa inregistrez o melodie cu Vladimir Putin pentru ca este o legenda, este idolul nostru".

Cota de popularitate a lui Putin a inregistrat, luna trecuta, cea mai mare scadere din mai 2008 si pana acum. Astfel, cota de popularitate a lui Putin a scazut cu 6 procente, ajungand la 66 % in 24-25 octombrie.

Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, Dimitri Peskov, a negat ca ar exista vreo legatura intre apartitia premierului la concursul de hip-hop si faptul ca acesta a pierdut din popularitate. "Singurul scop al lui Putin la acest eveniment a fost promovarea unui stil de viata sanatos", a declarat Peskov.