Cel putin 11 persoane au fost arestate, duminica, la Sofia, dupa ce politia a primit doua informatii legate de cumpararea de voturi in cadrul alegerilor pentru primar desfasurate in capitala bulgara, transmite Novinite.com. Incidentul s-a petrecut in cartierul Kazicene din capitala Bulgariei.

Novinite afirma ca aceasta a fost cea mai grava incalcare a legilor electorale in ziua alegerilor pentru postul de primar al Sofiei. Restul scrutinului pare sa se fi desfasurat in ordine.

Politia a organizat un raid intr-o cafenea din centrul cartierului dupa ce a primit informatii legate de cumpararea de voturi. Politistii au arestat un barbat de 22 de ani, originar din localitatea Vrata, care avea asupra lui o lista cu 95 de nume.

Potrivit informatiilor stranse pana in acest moment, cei de pe lista erau transportati de la cafenea pana la sectia de votare unde trebuiau sa voteze.

Alegatorii din Sofia au fost chemati, duminica, la urne pentru a alege un nou primar. In cursa s-au inscris 18 candidati. Postul a devenit vacant in vara acestui an, dupa ce fostul primar, Boiko Borisov, a devenit premier.