Cel putin 11 persoane au fost ucise si alte 26 ranite intr-un atentat cu masina capcana produs in orasul pakistanez Peshawar, transmite Al-Jazeera. Explozia produsa sambata a intervenit intr-o perioada in care mai multe atacuri similare au avut loc in nord-vestul tarii.

Seful administratiei din districtul Peshawar, Sahibzada Anis, a declarat ca printre cei ucisi se afla trei femei si trei copii.

Oficialul pakistanez a afirmat ca atacatorul, aflat intr-o masina, si-a detonat incarcatura exploziva dupa ce politia l-a oprit la un punct de control. "Am vazut ca intre sofer si unul dintre politistii a izbucnit o cearta si, deodata, o explozie m-a trantit la pamant si bucati de srapnel m-au lovit in umar", a declarat Malik Jehangir, care era ofiterul responsabil cu securitatea punctului de control.

Liaqat Ali Khan, seful politiei din Peshawar, a declarat ca doi politisti au fost ucisi in atac, fara insa sa ofere detalii.

Oficialii au afirmat ca e posibil ca bilantul atentatului sa creasca.

Al-Jazeera precizeaza ca atacurile talibanilor din ultimele saptamani au provocat in Pakistan moartea a cel putin 300 de civili si soldati. Atacurile par a urmari sa forteze guvernul pakistanez sa renunta la operatiunile militare in Waziristanul de Sud, aflat la granita cu Afganistanul.