Premierul italian Silvio Berlsuconi a dormit doua nopti in sediul Guvernului de la Roma, dupa aparitia unor informatii potrivit carora s-ar afla pe o "lista neagra" cu politicieni, detinuta de un suspect de terorism, sustine sambata presa din peninsula, citata de AFP.

Guvernul italian a refuzat sa comenteze informatiile.

Publicatia Corriere Della Sera a scris sambata ca se intampla foarte rar ca Silvio Berlusconi sa doarma in apartamentul sau din sediul Guvernului, Palatul Chigi. Ultima data cand Berlsuconi a dormit in sediul oficial a fost in 2003, cand era bolnav de gripa.

Cotidianul a pus informatiile din ultimele zile pe seama anchetei ce vizeaza un suspect de terorism, Mohamed Game.

Libianul si-a pierdut vederea si o mana dupa ce a aruncat o grenada artizanala spre o cazarma a politiei din Milano, la 12 octombrie.

Game este suspectat de autoritatile italiene ca a planuit atacuri impotriva mai multor politicieni, dupa ce pe laptopul sau au fost descoperite 15 dosare ale unor personalitati, intre care si cel al lui Berlsuconi.

AFP precizeaza ca Palatul Chigi este mai bine protejat decat Palatul Grazioli, locuinta lui Bersluconi, si, in plus, premierul italian nu trebuie sa parcurga distanta de un kilometru dintre cele doua cladiri.