Angajatii civili ai Ministerului britanic al Apararii au primit in acest an bonusuri totale in valoare de peste 47 de milioane de lire sterline, relateaza Yahoo! News, citand date furnizate de canalul ITN. Conservatorii britanici au declarat ca cifrele vor provoca "furia" militarilor, intr-o perioada in care soldatii aflati pe teatrul de razboi din Afganistan se plang in legatura cu lipsa echipamentului.

Ministerul britanic a afirmat ca recompensele financiare, acordate la circa 50.000 de persoane, valoreaza mai putin de 1.000 de lire fiecare. Informatii citate de ITN sustin insa ca unii angajati cu functii mai importante ar fi primit chiar si 8.000 de lire sterline.

Potrivit unui document prezentat de biroul ministrului Kevan Jones, personalul civil de la Ministerul Apararii a primit bonusuri totale de 47.283.853 de lire in sapte luni, din aprilie pana in octombrie.

ITN citeaza declaratia lui Hazel Hunt al carei fiu a fost ucis in august, in provincia Helmand din Afganistan: "Ministerul nu livreaza echipamentul necesar si cred ca e obscen ca angajatii primesc bonusuri atat de mari, in timp ce soldatii nostri primesc putin; si nu doar echipament, dar si tinand cont de faptul ca fiul meu abia facea 17.000 de lire pe an".

ITN scrie ca cel mai mic salariu in armata este de 16.681 de lire.

Un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a declarat ca "aceste recompense au fost oferite din bugetul de salarii si nu au un impact asupra bugetului pentru operatiuni sau echipamente".