Talibanii din Afganistan afirma ca ofiterul american de origine musulmana care a ucis 13 soldati si a ranit alti 30 intr-un atac armat produs la baza Fort Hood din Texas este "un erou", potrivit unei informatii publicate de FoxNews. Talibanii avertizeaza ca, daca SUA nu-si vor schimba politicile in Afganistan si Irak, vor urma si alte atacuri similare.

Potrivit unui mesaj postat pe o pagina de Internet folosita de talibani, acestia afirma: "recentul atac din baza militara din Texas avertizeaza ca, daca politica de ocupatie a asupritorilor americani continua in acest mod... in Afganistan si Irak, este normal ca incidente si atacuri similare celui din Texas sa aiba loc si la Pentagon si alte centre militare din America".

"Potrivit informatiilor din presa, eroul care a realizat atacul este un psihiatru musulman, maior in armata americana, care are origini palestiniene", se afirma in mesajul talibanilor.

13 persoane si-au pierdut viata si alte 30 au fost ranite, joia trecuta, in urma unui atac armat ce a avut loc la baza militara Fort Hood din statul american Texas. Maiorul Nidal Malik Hasan, autorul atacului, era angajat ca medic psihiatru in cadrul bazei militare. El a deschis focul asupra colegilor sai si a fost ranit in cele din urma de o politista. Hasan si-a revenit marti din coma si urmeaza sa fie judecat de un tribunal militar.

Lt. Gen. Robert Cone, comandantul bazei militare, a declarat ca, potrivit declaratiilor unor martori, Hasan a strigat "Allah Akbar!" (Dumnezeu e mare!) inainte sa deschida focul. Cone a precizat ca ancheta oficiala nu a confirmat insa acest lucru.

La cateva ore dupa atac, o organizatie conservatoare din Statele Unite a cerut ca soldatii musulmani sa fie dati afara din armata americana. Bryan Fischer, director in cadrul American Family Association, a postat un comentariu vinerea trecuta in care cere ca liderii armatei americane "sa puna capat practicii care le permite musulmanilor sa se inroleze in armata SUA".

Fischer considera ca SUA "pur si simplu nu-si pot permite riscul" de a inrola musulmani si cere utilizarea "unui detector de jihadisti" care sa faca diferenta intre musulmanii radicali si cei moderati.