Daca intrebi un american despre Romania, probabil raspunsul se va referi la orfani, gimnaste olimpice sau Dracula. Inlaturarea acestor opinii inca "uni-dimensionale" a fost si sursa de inspiratie pentru James Rosapepe, fost ambasador american in Romania si Sheilah Kast, sotia acestuia, de profesie ziarist, care semneaza cartea de calatorii "Dracula is Dead" (Dracula este mort). O carte ce reprezinta un tur complet intr-o tara "adesea trecuta cu vederea", din Europa de Est, scrie publicatia The Baltimore Sun.

"Am avut oportunitatea de a trai acolo pentru trei ani si de a calatori in toata tara", a declarat Rosapepe. "Exista o Romanie pe care americanii nu o stiu. Am scris cartea pentru a ajuta mai multi americani sa o stie", a explicat fostul ambasador american.

Din 1998 si pana in 2001, Rosapepe a fost ambasadorul SUA in Romania, timp in care a descoperit "o tara cu un trecut pestrit, dar cu un viitor luminos". Astazi, Romania este plina de tineri muncitori, interprinzatori in domeniul tehnologiei si multa arta, muzica si cultura, au povestit Rosapepe si Kast, citati de The Baltimore Sun.

"Americanii care au vizitat Romania au fost fermecati de acest loc", a continuat Rosapepe. "Ei vorbesc engleza, sunt pro-americani si sunt oameni draguti. Este o cultura si o istorie foarte interesanta".

Kast si Rosapepe dedica materiale intregi din cartea "Dracula is Dead" unor subiecte politice si sociale mai putin cunoscute. Si dezvaluie chiar si secretul antrenamentului olimpic al gimnastelor: "Se antreneaza foarte mult", incheie The Baltimore Sun.