O organizatie conservatoare din Statele Unite a cerut ca soldatii musulmani sa fie dati afara din armata americana, informeaza HuffingtonPost. Solicitarea celor din American Family Association a fost facuta in contextul tragediei de la Fort Hood (Texas), unde maiorul Nidal Malik Hasan a ucis 13 persoane si a ranit alte 30.

Bryan Fischer, director in cadrul American Family Association, a postat un comentariu vinerea trecuta in care cere ca liderii armatei americane "sa puna capat practicii care le permite musulmanilor sa se inroleze in armata SUA".

"Motivul e simplu. Cu cat un musulman este mai devotat, cu atat el este o amenintare mai mare pentru securitatea nationala. Musulmanii devotati, care sustin ca invataturile Profetului sunt de inspiratie divina, considera ca este de datoria lor sa ucida infideli", a declarat Fisher, intr-o declaratie postata la o zi dupa atacul din SUA si care a trecut initial neobservata.

Fischer considera ca SUA "pur si simplu nu-si pot permite riscul" de a inrola musulmani si cere utilizarea "unui detector de jihadisti" care sa faca diferenta intre musulmanii radicali si cei moderati.

"Nu e vorba de islamofobie, ci de islamorealism", a spus Fischer.

Duminica, generalul George Casey, comandantul sefului de stat major al armatei SUA, si-a declarat ingrijorarea ca atacul de la Fort Hood va genera sentimente anti-musulmane in randul militarilor americani.

13 persoane si-au pierdut viata si alte 30 au fost ranite, joi, in urma unui atac armat ce a avut loc la baza militara Fort Hood din statul american Texas. Maiorul Nidal Malik Hasan, autorul atacului, era angajat ca medic psihiatru in cadrul bazei militare. El a deschis focul asupra colegilor sai si a fost ranit in cele din urma de o politista. Hasan si-a revenit marti din coma si urmeaza sa fie judecat de un tribunal militar.