Grupul american PepsiCo a fost victima unui incident mai putin obisnuit. Compania a fost condamnata in lipsa de un tribunal din Wisconsin sa plateasca despagubiri de 1,26 miliarde dolari, in conditiile in care nu a fost reprezentata la proces pentru ca o angajata a sa a uitat sa deschida scrisoarea de instiintare de la tribunal.

In procesul inceput in primavara doi oameni de afaceri Charles Joyce si James Voigt au dat in judecata gigantul bauturilor racoritoare, acuzandu-l ca nu a respectat un acord de confidentialitate incheiat cu ei in 1981, cand acestia au impartit cu Pepsi un concept de purificare a apei imbuteliate. Acestia spun ca Pepsi le-a folosit fara aprobare inventia la Aquafina, o marca devenita foarte cunoscuta in SUA.

Oamenii de afaceri au depus plangere in 28 aprilie la tribunalul din Jefferson County, dar departamentul juridic al Pepsi a aflat de proces abia in septembrie. Si asta pentru ca Kathy Henry, angajata ca secretara la Pepsi cu 20 de ani de experienta, a uitat intr-un sertar, inchisa, scrisoarea care continea instiintarea de la tribunal.

Astfel, procesul a inceput in lipsa reprezentantilor Pepsi care a cerut fara rezultat sa obtina rejudecarea cazului.

Suma despagubirii echivaleaza cu 20% din profitul mediu net anual, scrie presa americana ce s-a amuzat in ultimele zile pe seama acestui caz numindu-l afacerea de un miliard de dolari.