Maiorul Nidal Malik Hasan, cel care a ucis 13 persoane la baza militara americana Fort Hood, a tinut in trecut un discurs in fata altor doctori in care afirma ca necredinciosilor ar trebui sa li se taie capetele si sa li se toarne ulei incins pe gat, relateaza The Telegraph.

Hasan le-a mai spus colegilor sai cu acel prilej ca persoanele care nu adopta religia islamica sunt pagani condamnati la iad, si ar trebui sa li se dea foc. Aceasta izbucnire s-a petrecut in timpul unei prelegeri pe care Hasan, de profesie psihiatru militar, a tinut-o in fata mai multor doctori la Centrul Medical al Armatei "Walter Reed" din Washington DC, unde a lucrat timp de sase ani inainte sa soseasca la Fort Hood in luna iulie a acestui an.

Fostii colegi isi amintesc ca atacatorul le tinea in repetate randuri predici pe teme religioase, considerandu-se "in primul rand musulman si de-abia apoi american". Un alt medic din cadrul armatei a declarat ca ceilalti ofiteri nu au depus plangeri oficiale deoarece se temeau ca acestea ar fi putut fi considerate discriminari impotriva unui coleg musulman.

Selena Coppa, activisti in asociatia "Veterani din Irak impotriva razboiului" a afirmat ca "Acest om era psihiatru, lucra impreuna cu alti psihiatri in fiecare zi iar acestia nu au reusit sa observe cat de bolnava era aceasa persoana din mijlocul lor."

Una dintre vecinele lui Hasan isi aminteste ca in ziua masacrului atacatorul i-a dat o copie a Coranului inainte sa plece spre baza militara, spunandu-i: "astazi voi face treaba buna in numele Domnului".

Hasan a patruns joi in baza de la Fort Hood inarmat cu doua pistoale. A ucis 13 persoane, ranind mai mult de 30 pana cand a fost la randul sau impuscat si apoi imobilizat.