Presedintele francez Nicolas Sarkozy a povestit pe Facebook cum a trait experienta caderii Zidului Berlinului. Amintiri de acum 20 de ani au fost impartasite de liderul de la Elysee pe cunoscuta retea de socializare, unde presedintele a atasat si o fotografie din acele vremuri. "Eram atunci secretar general adjunct al partidului RPR. Pe 9 noiembrie dimineata, ne-am interesat de informatiile care veneau de la Berlin si care pareau sa anunte o schimbare in capitala divizata a Germaniei", scrie Nicolas Sarkozy.

"Ne-am decis sa parasim Parisul cu Alain Juppe, pentru a participa la evenimentul care se profila", isi aminteste presedintele francez. "In jurul nostru, familii intregi se adunasera pentru a sparge zidul. O parte a venit pentru a ne explica sentimentele lor, noile ambitii si sa impartaseasca emotiile, dupa decenii de separatie. Noaptea s-a scurs in entuziasmul general: reuniunea poporului german a anuntat sfarsitul Razboiului Rece si inceputul unei perioade de mare libertate in Europa", incheie Sarkozy.

Un post care urmeaza unui mesaj de incurajare pentru fiul sau, Jean, si unui text de promovare a noului site al Carlei Bruni. Memoriile sale au strans in patru ore de la publicare aproape 300 de comentarii, si "votul" a 1.727 de internauti.