Casa in care s-a nascut si a copilarit Adolf Hitler a fost scoasa la vanzare pentru un pret de peste 2 milioane de euro, scrie Daily Mail. Autoritatile locale din localitatea austriaca Braunau-am-Inn se tem, insa, ca locuinta se va transforma intr-un fief al simpatizantilor nazismului si incearca sa gaseasca o modalitate pentru a bloca vanzarea acesteia.

Primarul din Braunau, Gerhard Skiba, se teme ca, in urma vanzarii, cladirea ar putea intra pe mana extremistilor de dreapta, dar spune ca autoritatile locale nu au suficiente fonduri pentru a-si permite sa cumpere casa.

In prezent, cladirea apartine unei organizatii care sprijina persoanele cu dizabilitati. De-a lungul timpului, casa in care, pe 20 aprilie 1889, se nastea Adolf Hitler, a gazduit, rand pe rand, o banca, o biblioteca si un institut tehnic.

Cu toate ca exista voci care sustin ca ar trebui transformata in muzeu, autoritatile locale se opun acestei initiative. Primarul din Braunau spune ca nu isi doreste ca oamenii din toata lumea sa viziteze localitatea.