Autoritatile din Orlando, statul american Florinda, au anuntat ca l-au arestat pe barbatul care a deschis vineri focul intr-un zgarie-nori din oras, precizand ca bilantul real al incidentului armat este de un mort si cinci raniti, scrie FoxNews.

Atacatorul este un fost angajat al unei firme din cladirea de 16 etaje situata in centrul orasului Orlando. Acesta a fost concediat din firma respectiva in urma cu doi ani.

Jose Rodriguez, in varsta de 40 de ani, s-a predat la trei ore de la atac, dupa ce politistii l-au localizat in casa mamei sale. Fortele de ordine i-au cerut sa iasa, iar acesta s-a conformat.

Anchetatorii au declarat ca nu stiu inca motivul pentru care Rodriguez a tintit fosta sa firma.

Imediat dupa accident, politia a inconjurat cladirea de birouri, dupa ce mai multi martori au relatat ca au auzit focuri de arma.

Cladirea Legions Place, aflata in centrul localitatii Orlando, a fost complet inchisa de politie, iar fortele de securitate perchezitioneaza fiecare etaj. Martorii sustin ca o persoana a deschis focul in interiorul cladirii. Atacatorul este cautat de politie.

O autostrada aflata in apropiere si o scoala au fost inchise.

Incidentul a survenit la doar o zi dupa ce un maior a impuscat 13 persoane si a ranit alte 30 intr-un atac armat produs la cea mai mare baza militara din SUA, Fort Hood.