O piesa de teatru in care Iisus Hristos apare sub infatisarea unei femei transsexuale a provocat numeroase proteste la Glasgow, scrie Metro.co.uk. Circa 300 de persoane au demonstrat in fata teatrului in care a avut loc premiera piesei "Jesus, Queen Of Heaven". Manifestantii au afirmat ca portretizarea lui Iisus ca o femeie transesexuala este "o blasfemie absoluta".

Protestatari crestini au organizat o veghe cu lumanari in fata unde teatrului unde se joaca piesa scriitoarei transsexuale Jo Clifford. Scriitoarea este si interpreta rolului lui Iisus, singurul de altfel din cadrul productiei. Unii dintre ei au afisat bannere pe care scria "Dumnezeu: Fiul Meu nu e un pervers" si "Iisus, regele regilor, nu regina cerurilor".

Clifford s-a declarat dezamagita de reactia protestatarilor, afirmand ca ceea ce se intampla deriva din "intelegerea gresita a ceea ce sunt eu si a ceea ce incerc sa fac...Ei au crezut ca pe scena se vor intampla lucruri groaznice, sacrilegii".

Autoarea a spus ca cei care o critica ar trebui sa citeasca Biblia unde Iisus spune: "nu judeca!".

Piesa este parte a Glasgay! arts festival, dedicat culturii homosexuale, bisexuale si transsexuale. Producatorul festivalului, Steven Thomson, a declarat ca "aceasta piesa nu vrea sa provoace si sa jigneasca pe nimeni din nicio religie. Cu toate acestea, respectam dreptul oamenilor de a nu fi de acord cu aceasta opinie".