O dezbatere publica despre casatoriile intre persoane de acelasi sex, desfasurata in Consiliul local din Washington DC, a fost intrerupta de o cerere in casatorie a unui homosexual catre partenereul sau, informeaza Huffington Post. Cei mai multi dintre participantii la dezbatere au aprobat gestul celor doi, insa au existat si persoane care au afirmat ca cererea in casatorie a fost "lipsita de respect".

In timp ce isi sustinea punctul de vedere in fata consilierilor, Andrew Hertzberg a scos din buzunar un inel si a spus, adresandu-i-se partenerului sau: "Vreau sa fac un pas urias in viata mea. Andy Rollman, vreau sa te intreb: Vrei sa te casatoresti cu mine?"

Cei mai multi dintre consilieri au aprobat gestul lui Hertzberg si i-au felicitat pe cei doi, insa au existat si critici. Barbara Morgan, care se opune casatoriilor intre persoane de acelasi sex, a afirmat ca cererea in casatorie a fost "lipsita de respect".

Aproape 270 de persoane s-au inscris pe lista de dezbatere din Consiliul local din capitala federala, cei mai multi fiind in favoarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex.