Fostul lider al sarbilor bosniaci, Radovan Karadzic, s-a prezentat, marti, la tribunal pentru prima data de la inceperea procesului pentru genocid impotriva sa, insa a declarat ca nu poate lua parte la proces decat daca i se lasa timp sa isi pregateasca apararea, scrie Reuters.

Karadzic, care a fost propriul sau avocat, a negat acuzatiile de crime de razboi si a spus ca mai are nevoie de 10 luni pentru a-si pregati apararea, intrucat a fost coplesit de 1,3 milioane de pagini de documente.

Intrebat de unul dintre judecatori cat timp intentioneaza sa mai boicoteze procesul, Karadzic a declarat ca "nu vreau sa boicotez procedurile, insa nu pot lua parte la un proces care a fost gresit de la inceput".

Cei trei judecatori de la Tribunalul Penal International pentru Fosta Iugoslavie au suspendat sedinta si au spus ca vor anunta saptamana aceasta cum trebuie sa continue procedurile. In plus, depozitia martorilor acuzarii, programata pentru miercuri, a fost amanata.

Radovan Karadzic este inculpat pentru 11 capete de acuzare pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii si genocid, in legatura cu razboiul din Bosnia, din 1992-1995.