Un pasager al unei curse aeriene a deschis una dintre usile avionului, cand aparatul decola, si a sarit pe pista. Evenimentul s-a petrecut pe aeroportul Larnaca din Cipru, iar pasagerul "a avut impresia" ca a vazut un om inarmat la bordul aeronavei, transmite presa locala, citata de AFP.

Odata ajuns la sol, barbatul a luat-o la fuga, spre nedumerirea tuturor celor prezenti pe aeroport. Barbatul este un grec de origine portugheza si are in jur 30 de ani. El a fost gasit de politie pe acoperisul unui hotel din apropierea aeroportului si a fost arestat. Autoritatile au crezut, in prima faza, ca este vorba despre o actiune terorista, mai ales ca barbatul si-a lasat rucsacul in avion.

La bordul aeronavei care apartine companiei Cyprus Airways erau 157 de pasageri, iar cursa avea ca destinatie Atena. In urma incidentului, zborului a intarziat doua ore. Grecul a fost adus in fata tribunalului din Larnaca si a declarat in fata instantei ca a vazut un barbat inarmat in cabina. Grecul se afla in detentie si risca sa fie acuzat pentru incalcarea unui spatiu interzis. Intre timp, politia incearca sa afle cum a putut sa sara atat de usor din aparatul de zbor - care se pregatea de decolare - si sa fuga, in ciuda masurilor de securitate existente.