Un avocat ce-l reprezinta pe regizorul Roman Polanski, aflat din luna septembrie intr-o inchisoare din Elvetia, a declarat ca va depune o noua cerere de cautiune ce include "o suma foarte, foarte importanta" de bani, transmite The Independent. Polanski a fost arestat in Elvetia, in urma cu doua luni, in cadrul unui proces deschis de autoritatile americane acum 30 de ani, intr-un scandal sexual. SUA au cerut extradarea regizorului in varsta de 76 de ani.

Autoritatile judiciare elvetiene au respins, vinerea trecuta, o oferta facuta de avocatii regizorului, afirmand ca acesta ar putea sa fuga din tara. Elvetienii au precizat ca oferta respectiva nu se referea la bani lichizi.

Avocatul Herve Temime a declarat ca oferta prezentata luni se refera la o suma "foarte, foarte importanta" de bani lichizi. El a precizat ca Polanski va accepta decizia de extradare "oricare ar fi ea" si a dat asigurari ca regizorul nu se va comporta "ca un fugar".

Pe 10 martie 1977, Roman Polanski, atunci in varsta de 43 de ani, "a sedus-o" pe Samantha Geimer, de 13 ani, in timpul unei sedinte foto realizata in casa lui Jack Nicholson din Los Angeles. A doua zi, cineastul a fost arestat de politie si acuzat ca i-a dat minorei droguri si alcool, dupa care a violat-o, acuzatii pentru care risca pana la 50 de ani de inchisoare.

Regizorul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale consimtite cu o minora si a pledat vinovat pentru acuzatia de "relatii sexuale ilegale", fapta pentru care a petrecut 47 de zile in inchisoare. La finele lunii ianuarie 1978, Roman Polanski a fugit in Europa. De atunci, el nu a mai revenit niciodata in Statele Unite, de teama de a nu fi arestat. El a fost arestat, pe 26 septembrie, in Elvetia, la sosirea sa la Festivalul de Film de la Zurich.