O clinica medicala din statul american Texas a provocat scandal in SUA dupa ce i-a spus unei doctorite musulmane ca nu are voie sa poarte hijab-ul, valul care-i acopera capul, transmite AP. Dr. Hena Zaki aplica pentru un loc de munca la clinica aflata in suburbiile orasului Dallas, iar oficialii i-au spus ca, daca va fi angajata, nu va avea dreptul sa poarte valul.

Zaki spune ca a fost "socata" sa afle ca clinica CareNow are o politica ce interzice purtatul de sepci si palarii, iar aceasta se aplica si in cazul ei.

"Oficialul a intrerupt interviul de angajare si mi-a spus sa nu inteleg gresit", a declarat doctorita.

Zaki, care are 29 de ani, a cerut conducerii clinicii sa-si ceara scuze si, de asemenea, a solicitat schimbarea politicii CareNow in ceea ce priveste vestimentatia.

La randul sau, Council on American-Islamic Relations a criticat politica "fara hijab" a clinicii, pe care o considera o "incalcare grava" a legilor federale.

Directorul clinicii, Tim Miller, a refuzat insa sa-si ceara scuze, precizand intr-un comunicat ca atitudinea CareNow nu e gresita iar politica sa vestimentara "nu discrimineaza in functie de rasa, sex, religie sau nationalitate".