Militantii pro-talibani si pro-Al-Qaeda care lupta impotriva fortelor guvernamentale pakistaneze au fost inzestrati cu armament extrem de performant provenit din Statele Unite, dar si din alte tari aliate americanilor, precum Israel, Germania si India, relateaza Deutsche Welle. Potrivit informatiilor, arme produse de cateva companii germane sunt folosite in prezent de catre insurgenti in Waziristan.

Militantii au fost echipati cu pusti scumpe si extrem de eficiente realizate de producatorul german Blazer. Armele costa 2.000 de euro bucata si sunt destinate operatiunilor in regiuni muntoase, asa cum este zona Waziristanul de Sud, la granita cu Afganistanul. Fortele pakistaneze au declansat o ofensiva in regiune si poarta lupte majore impotriva insurgentilor.

Deutsche Welle mentioneaza si alte arme ajunse in mainile militarilor: pistoale Walther P1 si arme automate produse de compania germana Heckler & Koch (H&K), pistoale realizate de austriecii de la Glock, mitraliere americane si arme semiautomate israeliene Uzi. De asemenea, islamistii s-au antrenat cu arme de asalt germane G3.

Deutsche Welle se intreaba cum au reusit teroristii afiliati Al-Qarde sa intre in posesia armelor, provenite de la firme de prestigiu.

De exemplu, Heckler & Koch (H&K) este una dintre cele mai importante companii din industria militara germana si un partener apropiat pentru Ministerul Apararii din Germania. De asemenea, compania produce armament pentru Marea Britanie, Norvegia, Grecia si ar putea sa doteze si armata franceza.

Deutsche Welle precizeaza ca firma a supravietuit "aproape neatinsa crizei economice globale".