Politistii au reusit sa-l identifice pe autorul asasinatului din Napoli, care a socat opinia publica din Italia, transmite agentia ANSA, citata de CNN. Mariano Baccioterracino a fost impuscat in spate si in cap de un barbat, in ceea ce autoritatile au numit o rafuiala intre grupari ale Mafiei locale. Intreaga scena a fost surprinsa de camerele video din zona.

Identificarea suspectului a fost facuta la doua zile dupa ce procuratura a dat publicitatii imagini dramatice cu momentul asasinarii, intr-un cartier din Napoli, a barbatului in varsta de 53 de ani. Autoritatile declarasera ca spera ca asasinul sa fie identificat de public.

Politia nu a dat publicitatii numele suspectului. O sursa neidentificata de autoritati a declarat doar ca asasinul este un barbat care are in jur de 30 de ani, din districtul Sanita (Napoli). Acesta a parasit de curand orasul.

In inregistrarea video, se poate vedea cum Baccioterracino fumeaza in fata unui bar din centrul orasului Napoli. Un barbat cu sapca pe cap intra in local, se uita in jur, dupa care iese cu un pistol in mana si-l impusca cu sange rece pe Baccioterracino.

Politia sustine ca victima a fost impuscata de trei ori in spate si o data in cap.

Asasinul, despre care politia sustine ca face parte din Mafie, pleaca apoi de la locul crimei. Trecatorii par insa neimpresionati de crima. O femeie incearca sa ridice capul victimei, intr-o incercare de a vedea daca il cunoaste, in timp ce un barbat sare peste cadavru.

Un al treilea barbat care apare in film a fost suspectat de anchetatori ca a fost complicele asasinului, insa el a declarat cotidianului Il Matino ca "n-are nimic de-a face cu asasinatul" si ca isi "astepta fiica sa mearga la cumparaturi".

Politistii sustin ca nu cunosc deocamdata motivul asasinatului.

Roberto Saviano, care a scris in urma cu trei ani romanul "Gomorra", despre mafia din zona, a declarat ca felul in care s-a desfasurat asasinatul indica faptul ca atacatorul este un "criminal profesionist". Politistii afirma ca in Napoli si in imprejurimi au avut loc circa 60 de crime in acest an despre care se crede ca au fost realizate de Camorra.

Atentie, imagini socante!