Politistii italieni au arestat, langa Napoli, unul dintre cei mai cautati sefi ai Mafiei napolitane, informeaza Reuters. Salvatore Russo era cautat de politie inca din 1995.

Autoritatile cred ca Russo, care are 51 de ani, este unul dintre liderii Camorrei. El se afla pe o lista cu 30 de suspecti mafioti, considerati cei mai importanti si mai periculosi fugari.

Russo a fost condamnat in urma cu cativa ani la inchisoare pe viata pentru crima si asociere criminala cu Mafia.

Russo a fost arestat de politia anti-mafie la o ferma de pui din Somma Vesuviana, un oras aflat in apropiere de Nola. Seful Camorrei a fost arestat in momentul in care se intorcea de la vanatoare.

Politistii il cauta in prezent si pe fratele sau, Pasquale, care a fost si el condamnat la inchisoare pe viata.

"Este o lovitura extrem de puternica pentru Camorra. In prezent strangem latul in jurul infractorilor fugari", a declarat ministrul de interne de la Roma, Roberto Maroni.

Camorra este alcatuita din cateva zeci de clanuri mafiote, avand peste 5000 de membri.

Arestarea lui Russo a venit la doua zile dupa ce procuratura italiana a dat publicitatii imagini dramatice cu momentul asasinarii, intr-un cartier din Napoli, a unui barbat in varsta de 53 de ani. Mariano Baccioterracino a fost impuscat in spate si in cap de un barbat, in ceea ce autoritatile au numit o rafuiala intre grupari ale Mafiei locale. Politia crede ca victima era un lider al unei bande ce face parte din Camorra.