Un jurnalist rus si-a aruncat unul dintre pantofi in primarul din Samara, in sudul Rusiei, transmite LiveLeak, care precizeaza ca "aruncatul pantofilor in demnitari a devenit o moda". In decembrie 2008, un ziarist irakian si-a aruncat pantofii spre fostul presedinte american George W. Bush, gest in urma caruia jurnalistul a fost condamnat la inchisoare.

De data aceasta, demnitarul care a fost tinta unui pantof a fost primarul din Samara, Viktor Tarkhov, reprezentantul Partidului Vietii.

LiveLeak spune ca ziaristul a fost nemultumit de prestatia primarului, despre care sustine ca ia spaga si coopereaza cu bande locale.

Ziaristul irakian Muntadar al-Zaidi a devenit celebru dupa ce si-a aruncat pantofii in George W. Bush, in decembrie 2008. "Este sarutul de adio, caine", i-a strigat el lui Bush, care, la acel moment, efectua ultima sa vizita oficiala in Irak, cu putin timp inainte de incheierea mandatului.

Muntadar al-Zaidi a fost condamnat in martie la trei ani de inchisoare, dar pedeapsa a fost redusa la apel.El a facut noua luni de inchisoare si este privit ca un adevarat erou in tarile arabe.