Ministrul bulgar de finante, Simeon Djankov, a declarat ca guvernul din care face parte va desecretiza toate contractele care au fost incheiate intre fostul executiv de la Sofia si companii private, informeaza Novinite.

Djankov a facut aceasta declaratie in timpul unei reuniuni de afaceri desfasurate la Sofia. Contracele incheiate de guvernul precedent au fost castigate de singurii candidati care au participat la licitatie, desi acestea erau deschise tuturor, a spus ministrul, adaugand: "Am fost surprins inclusiv de comenzile de stilouri si de papetarie".

Simeon Djankov a spus ca fostul ministru de finante, Plamen Oresarski, si guvernatorul Bancii Centrale, Ivan Iskrov, au facut o intelegere secrete care prevedea ca 14% din rezerva fiscala sa fie depozitata in bancile comerciale. "Acest lucru indica modul in care fostul guvern socialist a condus tara", a spus Djankov.

Oficialul bulgar a spus ca echipa sa studiaza de trei zile contractele incheiate de fostul ministru de finante si care au fost ascunse publicului.