Piratii somalezi au cerut o rascumparare de sapte milioane de dolari pentru eliberarea a doi britanici, sot si sotie, rapiti saptamana trecuta in timp ce navigau in Oceanul Indian, transmite CNN. Guvernul britanic a afirmat ca nu va plati.

Paul si Rachel Chandler au fost rapiti saptamana trecuta, cand se aflau pe iachtul lor in Oceanul Indian. In prezent, ei sunt tinuti ostatici pe un vas spaniol deturnat, dupa ce consiliul batranilor din orasul Haradhere a refuzat sa le permita piratilor sa-i duca pe sotii Chandler pe uscat.

CNN precizeaza ca, vineri, dupa mai multe ore de negocieri, cuplul rapit a reusit sa discute cu fratele femeii, Stephen Collett. Ei au transmis ca sunt bine si ca piratii le-au spus "sa nu-si faca probleme" si ca "daca vrem ceva, ei ne vor oferi mancare si apa... Sunt oameni foarte ospitalieri, asa ca nu va faceti grji.... Suntem bine fizic, suntem sanatosi", a spus Rachel.

In acest timp, ministerul britanic de externe a declarat ca "guvernul nu va face concesii mari rapitorilor, incluzand aici plata rascumpararii".

Sotii Chandler au fost rapiti la 23 octombrie, in timp ce se indreptau din insulele Seychelles spre Tanzania. Ulterior, piratii au abandonat iachtul Lynn Rival in apele internationale, unde a fost gasit de marina militara britanica.

International Maritime Bureau, care monitorizeaza incidentele maritime, a anuntat ca atacurile piratilor s-au intensificat in ultima perioada in largul coastelor Somaliei.