Mii de islandezi stau la coada la McDonald's pentru a comanda un Big Mac, inainte ca restaurantele din lantul american sa isi inchida portile, sambata, la miezul noptii, scrie Reuters.

Compania McDonald's a anuntat, saptamana aceasta, ca va inchide toate cele trei restaurante de pe teritoriul Islandei pe 31 octombrie. De cand a fost facut anuntul restaurantele au devenit neincapatoare, oamenii stand la cozi care se intind pana in strada pentru a comanda mancarea de tip fast-food. Vineri, in timpul pranzului, parcarea de langa unul dintre restaurante era plina, iar angajatii abia mai puteau face fata numarului mare de clienti.

"Este ultima sansa sa mananc un Big Mac adevarat pentru o perioada. Avand in vedere starea economiei nu cred ca o sa calatoresc in strainatate o perioada" a declarat pentru Reuters unul dintre barbatii care stateau la coada.

In ultimele cateva zile, vanzarile de la restaurantele McDonald's din Islanda au fost mai mari ca niciodata, atingand numarul de 10,000 de burgeri pe zi.

McDonald's a avut de suferit in Islanda din cauza deprecierii dramatice a monedei nationale, coroana. In plus, compania Lyst Hr., care detine franciza McDonald's in Islanda, a fost obligata prin contract de catre McDonald's sa importe toate produsele folosite din Germania, iar preturile s-au dublat in ultimul an.

Lyst intentioneaza sa redeschida restaurantele sub un nume nou, Metro, unde va folosi produse locale. 90% dintre actualii angajati vor fi pastrati.