Pilotul unui avion comercial iranian le-a cerut pasagerilor sa se roage, dupa ce aparatul a fost afectat de o defectiune tehnica, transmite AFP. Agentia precizeaza ca incidentul a dezvaluit inca o data numeroasele probleme cu care se confrunta industria avatica din Iran.

Agentia ISNA a precizat ca aparatul Boeing al companiei Aseman Airlines a plecat cu o intarziere de sase ore de pe aeroportul din Teheran, insa s-a reintors dupa circa 45 de minute din cauza unei probleme tehnice.

"Avionul a decolat la ora 0:15 si a trebuit sa ne intoarcem in Teheran dupa 45 de minute", a declarat un pasager. "Pilotul ne-a spus ca avionul se confrunta cu o problema si ca trebuie sa ne intoarcem. Va rog, rugati-va", a afirmat pasagerul, citandu-l pe pilot.

Din cauza sanctiunilor impuse de comunitatea internationala, Iranul a intampinat in ultimii ani dificultati in achizitionarea de aparate moderne de la companiile mari, gen Boeing si Airbus, sau piese de schimb. Atat flota civila, cat si cea militara sunt alcatuite din avioane invechite.

In Iran s-au inregistrat in ultimul deceniu mai multe dezastre aeriene. In iulie, spre exemplu, un avion Tupolev 154 al companiei Caspian Airlines s-a prabusit la Qazvin, la nord-vest de Teheran, accident in urma caruia au murit toate cele 168 de persoane aflate la bordul aparatului.