In vremuri de criza, guvernul bulgar renunta la protocol si merge pe o noua deviza: cine are oaspeti, plateste cafeaua. Decizia a fost luata de noul premier bulgar, Boiko Borisov, care a interzis de luni fondul de protocol si i-a anuntat pe angajati ca vor trebui sa plateasca tot ce consuma. Totul, ca parte a masurii de reducere a costurilor, transmite Reuters.

Cina si pranzul delegatiilor aflate in vizita sunt singurele exceptii, a anuntat biroul de presa al Executivului. Potrivit acestuia, 5.372 de dolari sunt cheltuiti lunar pe flori si bauturi racoritoare - bani care de acum vor fi pusi de o parte de tara care se chinuie sa evite un deficit bugetar.

"Vom da un exemplu personal", a declarat duminica prim-ministrul Boiko Borisov. "Atunci cand ai un oaspete, te duci si platesti la fel cum imi platesc si eu cafeaua". Decizia de a reduce fondurile de protocol va fi probabil extinsa la toate ministerele si in birourile regionale, asa ca este de asteptat ca economiile sa fie de 769.000 de dolari pe an, a precizat un purtator de cuvant al guvernului.