Joseph Cotchett, un avocat din California care l-a intervievat pe Bernard Madoff la sfarsitul lunii iulie, a inclus detalii despre viata din inchisoare a escrocului in cadrul unei actiuni in civil intentata marti in numele mai multor investitori inselati, scrie Reuters.

Cand a fost trimis in inchisoare, in iulie, Madoff, a impartit celula sa cu un traficant de droguri in varsta de 21 de ani si cu alti detinuti, printre care si un spion si un cap al mafiei.

"Madoff doarme in patul de jos si mananca pizza gatita de un alt detinut condamnat pentru pedofilie. Ca sa se recreeze, se plimba noaptea in curtea inchisorii" se mentioneaza in plangerea inregistrata la Curtea de Apel din New York.

De asemenea, in plangere se mentioneaza ca, in perioada 1975-2003, mogulul isi trimitea un angajat sa cumpere cocaina din cartierul Harlem din New York pentru el si alti angajati. In document se mentioneaza si ca in cadrul companiei Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, pe langa abuzul de droguri, era uzuala si hartuirea sexuala la adresa femeilor si, in general, un comportament neadecvat la locul de munca.

O purtatoare de cuvant de la Biroul Federal al Inchisorilor a refuzat sa comenteze pe seama conditiilor in care traieste Madoff la ora actuala in inchisoarea federala Butner, din Carolina de Nord.

Madoff isi va petrece restul vietii in inchisoare, dupa ce a recunoscut o frauda de miliarde de dolari. Acesta a primit o sentinta de 150 de ani de inchisoare pe 30 iunie si a fost transferat la inchisoarea Butner pe 14 iulie.