Liderul de la Casa Alba, Barack Obama, a fost nevoit sa raspunda unei intrebari mai putin obisnuite, in timpul unei intalniri publice la New Orleans, cand un copil de clasa a patra a vrut sa stie "de ce il uraste lumea" pe presedintele american, relateaza AFP.

Obama, care se afla in prezent prins in mijlocul unor dezbateri politice aprinse pe tema reformei din sanatate, a facut saptamana aceasta prima sa vizita, in calitate de sef al statului, la New Orleans, orasul devastat de uraganul Katrina in 2005. Obama le-a propus localnicilor un dialog deschis si sincer, iar un baiat de noua ani si-a facut curaj si i-a pus presedintelui o intrebare de-a dreptul brutala.

"Trebuie sa va intreb, de ce va uraste lumea? Ar trebui sa va iubeasca. Dumnezeu inseamna iubire", a spus elevul Tyren Scott din Paulina, Lousiana.

Obama a parut totusi amuzat de intrebarea copilului si i-a replicat ca "nu-l uraste chiar toata lumea", din moment ce a primit, totusi, destule voturi pentru a fi ales presedinte al Statelor Unite.

Liderul de la Casa Alba i-a explicat apoi baiatului ca "in ultima vreme, se pare ca toata lumea se enerveaza tot mai mult", americanii de rand fiind ingrijorati de situatia locurilor de munca si a sanatatii. "Iar cand lucrurile merg greu, atunci primesti o parte din vina, face parte din slujba mea", a conchis Obama.