Traficantii de droguri au doborat un elicopter al politiei, au incendiat cinci autobuze si o scoala din Rio de Janeiro, intr-o serie de atacuri violente care au provocat moartea a doi ofiteri si ranirea altor patru, informeaza Daily News. Violentele au avut loc la doar doua saptamani dupa ce orasul brazilian a fost ales gazda a Jocurilor Olimpice din 2016.

Incidentele, care au avut loc intr-una din cele 1.000 de faveledin Rio, s-au soldat si cu moartea a 10 traficanti si ranirea a doi trecatori. Publicatia precizeaza ca incidentele au fost unele dintre cele mai grave acte de violenta intr-un oras considerat a fi printre cele mai periculoase locuri de pe pamant.

Televiziunea braziliana O Globo a relatat ca violentele au fost declansate dupa o operatiune a politiei impotriva traficantilor de droguri din mahalaua Morro dos Macacos.

Un elicopter al politiei, in care se aflau sase persoane, a incercat sa se apropie de mahala, unde se afla numerosi traficanti de droguri inarmati. Pilotul elicopterului a pierdut controlul aparatului, dupa ce a fost impuscat in picior.

Elicopterul s-a prabusit pe un teren de fotbal si a explodat.

Doi politisti din aparat au murit, insa pilotul si alti trei ofiteri au reusit sa se salveze. Desi au suferit numeroase arsuri, ei se afla in stare buna si se vor reface, au anuntat autoritatile.

Imaginile prezentate de O Globo au aratat resturile arse ale aparatului imprastiate pe terenul de fotbal.

Elicopterul s-a prabusit la doar cativa kilometri de una dintre zonele unde se vor desfasura probe incluse in Jocurile Olimpice din 2016.

Guvernatorul statului Rio, Sergio Cabral, a declarat ca problemele de securitate din metropola "nu pot fi rezolvate prin magie peste noapte", insa a adaugat ca se aloca bani in programe pentru a reduce criminalitatea iar autoritatile vor pune la punct planuri importante de securitate pentru a proteja competitiile sportive.