Violarea si uciderea unei femei in varsta de 42 de ani, la sfarsitul lui septembrie, de catre un infractor ce mai suferise o condamnare anterioara pentru viol a reaprins, in Franta, dezbaterea privind aplicarea obligatorie a castrarii chimice in cazul violatorilor recidivisti, potrivit AFP.

Analiza probelor prelevate de criminalisti din corpul femeii a relevat prezenţa ADN-ului ucigasului care a recunoscut ulterior violarea si uciderea victimei.

In varsta de 47 de ani, ucigasul a fost condamnat la 11 ani de inchisoare in 2002, pentru violarea si rapirea unei fete de 13 de ani, dar a fost eliberat conditionat in 2007. Astfel de cazuri tot mai des intalnite in ultima perioada au generat o puternica reactie in cadrul societatii franceze, tot mai multe voci cerand impunerea castrarii chimice pentru violatorii si pedofilii recidivisti.

Dezbaterile din Franta nu sunt singulare, Camera inferioara a Parlamentului polonez adoptand, la sfarsitul lui septembrie, un amendament la Codul Penal, privind aplicarea unui tratament medicamentos obligatoriu "pentru diminuarea pulsiunilor sexuale" pentru pedofilii si persoanele care comit incest.

Dupa Polonia si Parlamentul rus va analiza un proiect de lege ce impune castrarea chimica a pedofililor ce agreseaza sexual minori sub 14 ani. Parlamentarul Anton Belyakov a spus ca o pedeapsa mai severa pentru pedofili este necesara, pentru ca 97 la suta din acestia recidiveaza in decurs de doi ani de la eliberarea din inchisoare. Potrivit proiectului de lege, pedofililor li s-ar administra medicamentul Depo-Provera, utilizat in mod normal pentru contraceptie, ce contine o versiune sintetica a hormonului feminin progesteron si care scade nivelul de testosteron, reducand apetitul sexual.