Presedintele Barack Obama a cerut ministerelor si agentiilor guvernamentale sa diminueze consumul de carburant, sa economiseasca apa si sa reduca productia de deseuri. Liderul de la Casa Alba vrea ca administratia americana sa dea un exemplu de combatere a incalzirii climatice si a cerut tuturor agentiilor federale sa isi fixeze, in termen de 90 de zile, obiective de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera pentru 2020.

Potrivit agentiei France Presse, agentiile guvernamentale trebuie sa isi diminueze consumul de carburant al parcului auto cu 30 de procente pana in 2020, iar pana in 2015, ele ar trebui sa isi recicleze 50 la suta din deseuri.

Lupta impotriva incalzirii globale reprezinta una dintre prioritatile presedintelui Obama, in planul de reformare americana si a economiei acesteia. El si-a reafirmat, in repetate randuri, dorinta de a se ajunge la un acord global de lupta impotriva incalzirii climatice. Totusi, aceasta idee este intampinata cu rezistenta in Statele Unite, pe fondul temerilor ca noile reglementari vor dauna competitivitatii americane.