O femeie din California a devenit "un erou modern" dupa ce a purtat, de una singura, o campanie impotriva uneia dintre cele mai mari banci din Statele Unite, reusind in final sa aiba castig de cauza, informeaza ABC. Ann Minch a contestat decizia Bank of America de a-i creste "nejustificat" dobanda, declansand ceea ce ea a numit "revolta debitorului".

Intr-un film postat pe site-ul YouTube la 6 septembrie, Minch a anuntat ca porneste "o campanie a datornicului" si ca refuza sa-si plateasca facturile de la cartile de credit, dupa ce Bank of America i-a marit dobanda la contul de credit de la 12,99% la 30%.

Femeia a afirmat ca este clienta bancii de 14 ani, nu a depasit limitele impuse de institutia financiara si nu a intarziat cu plata facturilor. Filmul postat de ea a reusit sa adune, in cateva zile, peste 300.000 de vizitatori.

Pe 19 septembrie, Minch a postat un nou clip video, in care afirma ca a fost contactata de un oficial al bancii, care, dupa o discutie legata de contul sau dar si de abuzurile marilor banci, a fost de acord sa-i reduca dobanda la nivelul anterior, de 12.99%. Ea precizeaza totusi ca un extras de cont online indica faptul ca dobanda ei este de 23.99% si nu 12.99%, asa cum s-a inteles cu banca. "Nu stiu ce anume face Bank of America... nu cred ca mana lor dreapta stie ce face mana stanga", a spus femeia.

Intr-un comunicat de presa, banca afirma ca "pe baza informatiilor suplimentare pe care le-am primit in legatura cu situatia financiara a clientului, am ajuns la o solutie comuna amiabila". Banca nu a precizat insa care este noua rata a dobanzii.

Ea afirma ca victoria in lupta ei cu gigantul bancar este prima din "revolutia debitorilor" impotriva marilor institutii financiare care abuzeaza clasa de mijloc americana. Minch sustine ca va continua lupta deoarece, "desi situatia contului meu a fost rezolvata, ... inca mai avem de luptat un razboi".

"Voi continua lupta pentru ca aceste banci globaliste sa se opreasca sa-i mai abuzeze si sa-i mai extorcheze pe americani", a spus Minch, care a adaugat ca planuieste "o revolutie similara impotriva taxelor".