Pedofilii si persoanele care comit incest, condamnate pentru aceste infractiuni, vor fi supusi unui tratament medicamentos "pentru diminuarea pulsiunilor sexuale" in mod obligatoriu. Camera inferioara a Parlamentului polonez a adoptat, vineri, un amendament in acest sens la Codul Penal, anunta AFP.

Amendamentul, o propunere a Guvernului liberal condus de Donald Tusk, a primit votul a 400 de deputati. Un singur parlamentar a votat impotriva, iar doi s-au abtinut.

Potrivit noilor dispozitii, o persoana condamnata pentru violarea unui minor sub 15 ani sau a unui membru al familiei "poate fi supus, in mod obligatoriu, la cererea tribunalului, unei terapii medicamentoase sau psihiatrice, pentru diminuarea impulsurilor sexuale".

Potrivit noilor prevederi, o persoana care violeaza un minor sub 15 ani sau un membru al familiei apropiate "poate fi supus, in mod obligatoriu, deciziei unui tribunal de a urma tratament farmaceutic sau psihiatric, pentru diminuarea pulsiunilor sexuale".

Judecatorii vor trebui, insa, sa ceara parerea unui psihiatru, unui sexolog sai a unui psiholog, inainte de a pronunta o astfel de sentinta.

Violul asupra unui minor si incestul sunt considerate infractiuni grave in Polonia, fiind pedepsite cu inchisoare de la 3 la 15 ani.

Initiativa privind diminuarea impulsurilor sexuale ale infractorilor prin tratament medicamentos ii apartine premierului polonez Donald Tusk, care a avut aceasta idee dupa arestarea unui polonez in varsta de 45 de ani, care si-a sechestrat si violat timp de 6 ani fiica, acum in varsta de 21 de ani.

Pentru a intra in vigoare, initiativa legislativa are nevoie si de votul Senatului polonez si, ulterior, trebuie promulgata de seful statului.