Noul Guvern de la Chisinau, condus de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat, a primit, vineri, votul de investitura al Parlamentului. Potrivit Unimedia, noul Executiv a fost investit cu voturile a 53 de deputati, cu unul mai mult decat era necesar, si in aplauzele membrilor Aliantei pentru Integrare Europeana. In schimb, deputatii comunisti au protestat fata de investirea noului Cabinet.

Sedinta Parlamentului a inceput la ora 9:45, iar Cabinetul Filat avea nevoie de 52 de voturi, in conditiile in care Alianta pentru Integrare Europeana, care il sustine pe Filat, are 53 de mandate din cele 101 din Parlament.

Programul de activitate al Guvernului Filat, care a fost prezentat plenului, este intitulat „Integrarea Europeana: Libertate, Democratie, Bunastare”, scrie stireazilei.md.

Acesta se bazeaza pe cinci prioritati: integrarea europeana; reintegrarea tarii; suprematia legii; depasirea crizei economico-financiare si asigurarea cresterii economice incluzive; descentralizarea puterii si asigurarea autonomiei locale.