Mai multi muncitori au omorat in bataie un vicepresedinte de resurse umane, dupa ce acesta a concediat 42 de angajati de la o companie producatoare de componente auto, in sudul Indiei, infiormeaza CNN, citand surse din politie. Roy George ocupa functia de vicepresedinte al Departamentului de Resurse Umane la compania Pricol.

Un oficial al departamentului de politie din Coimbatore, in statul Tamil Nadu, a declarat ca patru sau cinci muncitori, ce fac parte dintr-un sindicat nerecunoscut de catre companie, au intrat in biroul lui George si l-au batut cu bare de fier. Vicepresedintele Pricol a murit in urma ranilor la cap.

Politistii au retinut noua persoane, iar autoritatile au anuntat ca vor face mai multe arestari.

Anul trecut, directorul indian al unei companii italiene a murit dupa ce a fost batut de mai multi angajati disponibilizati. Peste 60 de persoane au fost acuzate de uciderea directorului executiv al companiei Graziano Transmissioni, langa New Delhi.

De asemenea, la inceputul acestei luni, compania indiana Jet Airways a anulat sute de zboruri dupa ce pilotii, nemultumiti de concedierea a doi colegi, au intrat in greva.

CNN precizeaza ca firmele din India se confrunta deseori cu probleme din cauza legislatiei muncii invechite, iar conditiile de angajare si disponibilizare nu sunt explicate de multe ori angajatilor.