Un senator democrat din New York a fost filmat in timp ce-si agresa prietena, informeaza NBC. Hiram Monserrate poate fi vazut cum o trage violent pe femeie prin holul unei cladiri din cartierul Queens, dupa ce, initial, i-a taiat faţa cu o bucata de sticla. Politicianul risca sapte ani de inchisoare.

Inregistrarea video a fost prezentata in timpul procesului lui Monserrate, care se desfasoara la New York. In imagini se poate vedea cum prietena senatorului, Karla Giraldo, coboara scarile cu greutate, tinandu-se cu mana de balustrada. Femeia incearca sa sune la usa unui vecin, insa este trasa violent de Monserrate, care o scoate cu forta din imobilul aflat in zona Jackson Heights. Femeia plange si striga dupa ajutor.

Politicianul a fost arestat in decembrie 2008.

Dupa ce l-a acuzat pe senator ca a agresat-o, femeia si-a schimbat declaratia, afirmand ca incidentul a fost "un accident straniu" si a refuzat sa coopereze cu procurorii. Un tribunal din New York l-a pus insa pe politician sub acuzare.

Daca va fi gasit vinovat de agresiune, Monseratte isi va pierde locul de senator in Congresul de New York si ar putea petrece sapte ani in spatele gratiilor.

Atentie, imagini violente!

View more news videos at: http://www.nbcnewyork.com/video.