O noapte de bautura a lui Boris Eltin, fostul presedinte al Rusiei, in timpul vizitei pe care a efectuat-o la Washington, in 1995, a fost la un pas de a provoca un incident international. Bill Clinton povesteste, in interviurile acordate laureatului premiului Pulitzer, Taylor Branch, ca presedintele rus locuia in Casa Blair. Tarziu in noapte, agentii Secret Service l-au descoperit pe Eltin, imbracat foarte sumar, stand singur pe Pennsylvania Avenue si incercand sa opreasca un taxi, relateaza USA Today.

Voia o pizza, le-a spus el agentilor, vorbind impleticit.

In noaptea urmatoare, Eltin a pacalit din nou fortele de ordine, coborand pe scara de serviciu la subsolul Casei Blair. Un paznic a crezut ca are de-a face cu un intrus beat, presedintele fiind insa salvat de interventia agentilor secreti americani si rusi.

Boris Eltin si Bill Clinton, conferinta comuna de presa

Bill Clinton povesteste, in interviurile acordate, despre discutia aprinsa pe care a avut-o cu Al Gore, dupa ce acesta a pierdut alegerile din 2000 in fata lui George W. Bush.

Discutia a inceput pe un ton politicos, pana in momentul in care Clinton, care s-a simtit marginalizat in campania de atunci, i-a spus lui Gore ca ar fi putut castiga alegerile daca s-ar fi folosit de popularitatea pe care Bill o detinea in state precum Arkansas sau New Hampshire.

Gore a replicat ca umbra scandalului in care fusese implicat Clinton l-a tras inapoi ca o piatra de moara, in fiecare moment al campaniei electorale. Dupa care cei doi "au explodat" in acuzatii reciproce.

Fostul presedinte i-a facut aceste dezvaluiri lui Taylor Branch, scriitor si fost coleg de apartament al lui Bill, pe care l-a invitat sa faca "o istorie vorbita" a presedintiei sale, bazata pe 79 de interviuri.

Bill Clinton, care il chema adesea la resedinta sa pe Branch, pentru a discuta cu acesta, in perioada celor opt ani de presedintie, s-a dovedit insa mult mai timid cand a fost vorba despre relatia sa cu Monica Lewinsky, spunand doar ca "a cedat" in urma unor presiuni de natura personala si politica.