"Am fost negru inainte de alegeri", a fost raspunsul presedintelui Barack Obama, in momentul in care David Letterman l-a intrebat, la "The Late Show" (CBS) ce rol joaca rasismul in criticile aduse reformei in domeniul sanatatii, pe care actuala administratie incearca sa o promoveze, relateaza CBSnews.

"Este important sa realizam ca, de fapt, eram negru inainte de alegeri", a declarat el, starnind rasetele publicului.

"De cat timp sunteti negru?", a replicat imediat David Letterman.

Obama a afirmat ca rasismul joaca, intr-adevar, un rol in criticile aduse reformelor pe care vrea sa le promoveze, asa cum a sustinut si fostul presedinte Jimmy Carter, dar acest lucru este contracarat partial de faptul ca, in primul rand, el a fost ales de cetatenii americii - ceea ce "spune foarte multe despre locul unde se afla America azi".

"Unul dintre lucrurile sigure, atunci cand alegi sa intri in politica, este ca oamenii o sa tipe la tine. Ori de cate ori un presedinte incearca sa promoveze schimbari semnificative, si in special in vremuri tulburi din punct de vedere economic, exista un anumit segment al populatiei care se infurie", a spus Barack Obama, amintind de experientele lui Franklin Delano Roosevelt, John F. Kennedy si Ronald Reagan.

Interviul acordat lui Letterman, care vine dupa cinci aparitii televizate, duminica, pe mai multe posturi din SUA, marcheaza cel mai recent efort al presedintelui de a castiga sprijin popular pentru reformele din domeniul sanatatii.