Pana recent, utilizatorii retelei Facebook din Inaltimile Golan puteau sa aleaga doar Siria ca tara de origine. Insa site-ul pro-israelian honestreporting.com a urmarit sa schimbe acest lucru, formand un grup online numit "Facebook, locuitorii din Golan traiesc in Israel, nu in Siria.", relateaza CNN.

Peste putin timp, Facebook si-a schimbat politica si le-a permis uitilizatorilor din Golan sa aleaga si Israelul ca tara de provenienta. Desi israelienii din regiune au primit aceasta schimbare cu bratele deschise, sirienii o condamna, temandu-se ca astfel ar putea fi afectata rezistenta pasnica in fata ocupatiei straine.

Inaltimile Golan reprezinta un teritoriu sirian, capturat de Israel in timpul Razboiului de Sase Zile, din 1967. De atunci, comunitatea internationala considera Inaltimile ca teritoriu ocupat de Israel.

Facebook are 300 de milioane de utilizatori in intreaga lume, dintre care 120 de milioane acceseaza site-ul zilnic. In acest context, reactiile negative fata de noua masura par inevitabile. Fara voia sa, Facebook a ajuns in centrul unui conflict inceput acum 40 de ani.