Autoritatile de la Sofia au declansat o ancheta la Loteria Nationala din Bulgaria, dupa ce la doua trageri consecutive, din 6 si 10 septembrie, s-au extras aceleasi numere, informeaza Novinite.com. Investigatia oficiala nu a descoperit insa nicio incalcare a legii.

Novinite afirma ca o comisie formata din cinci persoane nu a descoperit nicio frauda petrecuta in timpul extragerilor sau in ceea ce-i priveste pe castigatori premiilor. Acestia sunt din regiuni diferite ale Bulgariei si toti sunt "suficienti de batrani, in asa fel incat manipularea nu ar fi fost posibila", a anuntat comisia.

Potrivit Novinite, anchetatorii au verificat si greutatea bilelor folosite in cadrul extragerilor, descoperind o diferenta de 0,05 grame, in timp ce norma permisa este de 0,15.

Ministrul Sporturilor din Bulgaria, Svilen Neykov, a dispus, miercuri, declansarea unei anchete dupa ce, la doua trageri consecutive, din 6 si 10 septembrie, transmise in direct de televiziunea de stat, au fost extrase numerele 4, 15, 23, 24, 35 si 42.

Nimeni nu a castigat premiul cel mare la prima extragere, insa 18 persoane (un record pentru Bulgaria) au ghicit toate cele sase numere la extragerea din 10 septembrie. Fiecare a primit 10.164 de leva (circa 5.200 de euro) din jackpot-ul de 200.000 de leva (102.000 de euro).

Potrivit matematicianului bulgar Mihail Konstantinov, probabilitatea extragerii celor sase numere la doua trageri consecutive este de 4200000:1.

O reprezentanta a Loteriei bulgare, Maria Yaneva, a exclus manipularea tragerilor, afirmand ca numerele castigatoare au fost extrase in ordine diferita. Ea a spus ca numarul mare de jucatori care au ghicit jackpot-ul se poate datora faptului ca multi oameni au jucat numerele extrase prima data.