Un irakian care a aruncat cu un pantof spre un vehicul al armatei americane a fost impuscat mortal de soldati, intr-un incident caracterizat de fortele SUA drept "un atac suspect cu grenada", informeaza AFP. Incidentul a avut loc miercuri la Falluhjah.

Martorii au afirmat ca Ahmed Latif, care ar fi fost bolnav mintal, i-a insultat pe soldatii americani care patrulau in centrul orasului si a aruncat cu un pantof spre ei.

Armata americana a declarat insa ca un convoi care traversa Fallujah a fost atacat cu o grenada iar soldatii "au tras in legitima aparare, ranindu-l pe atacator". "Politia irakiana a asigurat zona si l-a transportat pe atacatorul ranit la un spital local", a precizat un comunicat al armatei SUA.

Un doctor de la un spital local a anuntat ulterior ca Latif, care avea 32 de ani, a murit in urma ranilor suferite.

Incidentul a intervenit la o zi dupa ce ziaristul irakian Muntadar al-Zaidi, devenit celebru dupa ce si-a aruncat pantofii in presedintele american George W. Bush, a fost eliberat din inchisoare. al-Zaidi a aruncat cu pantofii in Bush in decembrie 2008, in timpul unei conferinte de presa pe care liderul american o sustinea, la Bagdad, impreuna cu premierul irakian Nuri al-Maliki.

"Este sarutul de adio, caine", a strigat jurnalistul spre Bush, inainte de a fi imobilizat de agentii de securitate.