Cel putin 10 persoane, intre care si cativa elevi, au fost ranite, joi dimineata, intr-un atac produs la o scoala din Ansbach (Germania), informeaza AFP. Un tanar in varsta de 19 ani a fost arestat in urma incidentului. Trei dintre victime sunt in stare grava, a anuntat politia.

Potrivit informatiilor transmise de corespondentul HotNews.ro in Germania, Dani Rockhoff, atacatorul a patruns in cladirea liceului din Ansbach (un orasel situat la cca 20 de km de Nurnberg, din Bavaria) la ora 8:35, spargand o usa cu lovituri de topor. Ulterior, el a patruns in clasa a VIII-a a gimnaziului Carolinum si a aruncat cu cocktailuri Molotow. Intre timp, cifra ranitilor a fost corectata in sus, la 11, n-a fost inregistrat nici un deces pana in clipa de fata.

Cativa dintre ranitii grav ar avea si impuscaturi in burta, dupa relatari ale unor martori citati in presa germana. Politia precizeaza ca presupusul atacator este un tanar de 19 ani, elev in clasa a XIII-a a aceleiasi scoli. In timpul arestarii, acesta ar fi fost ranit cu mai multe gloante, scrie presa germana. Politia insa n-a confirmat informatia.

Purtatoarea de cuvant a politiei Elke Schönwald a declarat: „Presupunem ca n-a avut vreun complice“. Afirmatia contrazice o informatie postata pe Twitter de unul dintre elevi, cum ca ar mai fi existat un atacator. Politia controleaza toata cladirea gimnaziului, iar cei peste 600 de elevi si personalul didactic au fost evacuati. Nu exista inca indicii asupra motivului faptei.

In martie, un adolescent in varsta de 17 ani a deschis focul intr-o scoala din sud-vestul Germaniei, in localitatea Winnenden, aflata la aproximativ 20 de km de Stuttgart (landul Baden-Wuerttemberg), intr-o scoala unde se aflau circa 1.000 de elevi. Tim Kretschmer a ucis 12 persoane, intre care zece elevi. Alte trei persoane au fost ucise ulterior de atacator, inainte ca acesta sa se sinucida.

Rudele victimelor au cerut atunci inasprirea Legii armelor, afirmand ca vor sa se asigure ca "nu va exista un nou Winnenden".

Vezi mai jos o relatare in germana a canalului N24 despre incidentul din Ansbach.