Directorul executiv al companiei de administrare a activelor Rockefeller & Co, James McDonald, a fost gasit mort duminica, in casa sa din Massachusetts, transmite Reuters. Potrivit unor surse apropiate situatiei, barbatul, in varsta de 56 de ani, s-a sinucis, citeaza Wall Street Journal (WSJ).

Intr-un comunicat transmis luni seara, Barclay McFadden III, care s-a indentificat drept prieten al familei McDonald, a spus ca James "si-a pus capat zilelor" si a adaugat ca familia acestuia nu doreste sa mai faca si alte comentarii in legatura cu acest incident. Nici reprezentantii Rockefeller & Co nu au comentat subiectul. Circumstantele mortii sale raman insa neclare, precizeaza cotidianul WSJ.

In urma mortii lui McDonald, conducerea temporara companiei va fi preluata de Austin Shapard, cel care ocupa deja posturile de director operational si director financiar, a anuntat purtatorul de cuvant al firmei.

Rockefeller & Co a fost infiintata de bancherul american John D. Rockefeller, in urma cu 125 de ani, la News York, pentru a administra averea familiei sale, una dintre cele mai bogate din Statele Unite. In 1979, s-a transformat in corporatie, ca in 1980 sa devina firma de consultanta in investitii, se precizeaza pe site-ul companiei.