Statele Unite estimeaza ca ultimul mesaj audio al liderului Al-Qaida, Osama bin Laden, nu pare sa indice un atentat imediat, a declarat luni pentru AFP un responsabil din departamentul de lupta antiterorism. "Nu sunt la curent cu o amenintare deosebita legata de acest mesaj", care "nu pare sa contina semnalul unui atentat iminent", a declarat el, sub acoperirea anonimatului.

Reteaua terorista Al-Qaida a difuzat, pe internet, o inregistrare audio care contine o imagine fixa a lui Osama bin Laden, in timp ce se deruleaza si o declaratie sonora a acestuia catre poporul american - a anuntat Centrul american de cercetare a terorismului Intel Center.

"Nu exista o imagine video a lui bin Laden sau orice altceva, cu exceptia desenelor care inconjoara fotografia sa" - a precizat Intel Center. Liderul Al-Qaida le cere americanilor sa faca presiuni asupra Casei Albe pentru a opri razboaiele din Irak si Afganistan. "O sa continuam un razboi de uzura impotriva voastra in toate modurile posibile", a adaugat teroristul, in mesajul adresat americanilor.

Liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, apare ca un om slabit, tracasat si care cauta o portita de iesire, sustin analistii chestionati de AFP asupra mesajului audio transmis de seful retelei teroriste cu ocazia comemorarii a opt ani de la atentatele din 11 septembrie.