Reteaua terorista Al-Qaida a difuzat, pe internet, o inregistrare audio care contine o imagine fixa a lui Osama bin Laden, in timp ce se deruleaza si o declaratie sonora a acestuia catre poporul american - a anuntat Centrul american de cercetare a terorismului Intel Center, preluat de France Presse.

"Nu exista o imagine video a lui bin Laden sau orice altceva, cu exceptia desenelor care inconjoara fotografia sa" - a precizat Intel Center. Liderul Al-Qaida le cere americanilor sa faca presiuni asupra Casei Albe pentru a opri razboaiele din Irak si Afganistan. "O sa continuam un razboi de uzura impotriva voastra in toate modurile posibile", a adaugat teroristul, in mesajul adresat americanilor.

"Daca va ganditi bine la situatia voastra, ati vedea Casa Alba ocupata de grupuri de presiune" - a mai spus bin Laden, mentionand, totodata, ca sprijinul american fata de Israel este o "nedreptate" care a determinat Al-Qaida sa lanseze atacurile asupra Statelor Unite.

Acest mesaj apare dupa cea de-a opta aniversare a atentatelor de la 11 septembrie din Statele Unite, revendicate de reteaua terorista Al-Qaida.

Ultima inregistrare cu cel mai cautat om de pe planeta a fost difuzata pe 3 iunie. Atunci, bin Laden reclama atitudinea presedintelui american Barack Obama, care si-a aratat deschiderea fata de lumea musulmana.